250 g unt, 250 g zahar, 250 g faina, 4 oua, vanilie, coaja de lamâie rasa, 1 pachet praf de copt, 1/2 kg fructe bine coapte (caise, piersici, prune) zahar vanilat.
Se freaca galbenusurile cu untul zaharul si vanilia taiata bucatele, pâna devin ca o crema. Se adauga praful de copt dizolvat în putin lapte, coaja de lamâie, apoi, treptat faina si albusurile batute spuma. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina apoi se toarna compozitia. Pe deasupra se asaza fructele curatate de coaja si taiate felii una lânga alta, acoperind astfel toata suprafata aluatului. Se coace 30-35 minute. Dupa ce s-a copt, se stinge focul si se mai lasa prajitura în cuptor 5-10 minute ca sa scada zeama lasata de fructe. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat si se taie în patrate de marime potrivita.
Comentarii