• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 27 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 27 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Prajitura fara oua

Prajitura fara oua

1 noiembrie 2000
in Retete culinare
A A

           500 g marmelada, 2 linguri lapte sau apa, 2 linguri de ulei, 2 lingurite rase de bicarbonat, 2 linguri de rom, vanilie, 150 g nuci, 2 linguri fructe din dulceata – facultativ – ulei pentru uns forma. Se freaca marmelada cu laptele sau apa, pâna se face ca o crema. Se adauga uleiul, faina, bicarbonatul proaspat cernut, vanilie si rom – dupa gust. Când pasta este bine amestecata se adauga nucile taiate în lung precum si o lingura-doua de fructe zaharisite sau din dulceata taiate marunt si puse mai întâi la macerat în putin rom. Se unge, cu unt sau ulei, o forma dreptunghiulara, se presara faina si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit, mai mult slab, cam o ora. Se încearca cu un pai. Este gata când nu se lipeste miezul si catre sfârsit, daca este nevoie, se acopera cu o hârtie. Când este coapta se rastoarna si dupa ce s-a racit de tot, de preferinta a doua zi, se taie felii.

ShareTweet
Articolul precedent

Frigul in ajutorul sanatatii

Urmatorul Articol

Tudor Dumitru Savu a plecat in cartile lui

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Urmatorul Articol

Tudor Dumitru Savu a plecat in cartile lui

Terra a trecut pe lânga un asteroid sau invers!      1 septembrie: impact

Accidentul de la Roswell un avertisment?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

20 noiembrie 284 d.Hr. – Diocletian este proclamat împarat

23 noiembrie 2025

Pe 20 noiembrie 284 d.Hr., la Nicomedia, un moment crucial a marcat...

Citeste mai departe
Blitz

De la figuranti la superstaruri: povesti uimitoare ale actorilor

23 noiembrie 2025

Actori faimosi care si-au început cariera muncind din greu, ca simplu figuranti?...

Citeste mai departe
Blitz

Fragilitatea Eternului

23 noiembrie 2025

O expozitie-eveniment, unica în România, „Fragilitatea Eternului. De la Pompeii la Grand...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Citeste mai departe
Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 24-30 noiembrie 2025

23 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi! Urmeaza o saptamâna productiva si aveti avantajul de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.