2 piepti pui, o lingura miere, o lingura otet, o lingura ketchup, o lingura sos de soia, sare, 2 catei usturoi, 1/2 lingurita ghimbir tocat, coaja rasa de lamaie, 5-6 linguri pesmet, 3-4 linguri faina, 1 ou, ulei.
Pieptul de pui se taie fileuri. Toate condimentele (fara ghimbir si coaja de lamaie) se amesteca, se freaca fileurile cu ele si se lasa peste noapte la marinat. Uleiul se incalzeste intr-un vas si in el se prajeste pieptul de pui, se lasa sa se raceasca si se taie bucati. Se amesteca ghimbirul, coaja de lamaie si pesmetul. Bucatile de piept de pui se dau mai intai prin faina, apoi prin ou si pesmet si se prajesc pana devin galben-aurii.
Clatite "alpine"
500 g cartofi, 500 g mere, 75 g slanina, 2 linguri unt, 2 cepe, 300 g salam.
Cartofii se taie in cuburi si se pun in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga merele curatate si taiate cuburi. Se lasa focul mic. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se zdrobesc cartofii amestecandu-i cu merele. Se adauga cubuletele de slanina, ceapa si salamul prajite impreuna. Se da forma unei clatite care se rumeneste usor, pe amandoua partile, in unt incins.
Comentarii