1 kg pulpa vitel, 2 cepe, 10 catei usturoi, 4 linguri ketchup picant, 2 linguri boia dulce, o lingura cimbru, sare, patrunjel verde, ulei.
Pulpa de vita se taie felii potrivit de groase, care se bat ca pentru snitele, apoi se taie in bucati de 3-4 cm.
Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajesc bucatile de carne. Se pun apoi ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati. Se pun 2 litri de apa calduta si se lasa sa fiarba. Ketchupul, boiaua, cimbrul si sarea se amesteca si se pun peste carne. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore, completand cu apa daca mai este cazul. Cand carnea este gata, iar sosul a scazut putin, se adauga patrunjelul tocat.
Prajitura cu alune
10 oua, 175 g faina, 500 g zahar pudra, 250 g alune, 175 g unt, vanilie, 1 pahar mic cu rom.
7 oua intregi se bat cu 250 g zahar intr-un castron, pe baie de abur. Se adauga 125 g alune macinate, 3 oua, faina, untul topit, vanilia si se amesteca totul bine. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Separat, se fierbe un sirop din 250 g de zahar si un pahar cu apa. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca bine cu restul de alune prajite, macinate si cu romul. Prajitura gata coapta se rastoarna si se acopera cu aceasta compozitie.
Comentarii