1 kg de cartofi, 50 ml otet de mere, o ceapa potrivita, 2 linguri vin alb, 2 castraveti in otet, un mar rosu, 4 fileuri pastravi afumati, 10 capatani arpagic proaspat.
Pentru sos: o lingurita hrean ras, sare, piper, 2 linguri otet de mere, 100 ml smantana, 2 linguri ulei de floarea-soarelui.
Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i cat sunt calzi si taiati-i in rondele. Amestecati vinul alb cu otetul de mere si stropiti cartofii. Lasati-i la marinat 30 de minute. Curatati ceapa si taiati-o in feliute fine. Taiati castravetii murati in rondele si marul necuratat in patru. Inlaturati semintele, apoi taiati marul in fasii fine. Amestecati totul cu cartofii deja pregatiti. Preparati sosul amestecand toate ingredientele si asezonati salata. Taiati pastravul file in fasii groase de aproximativ 2 cm. Adaugati-l salatei. Garnisiti cu arpagicul verde tocat marunt.
Comentarii