• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 14 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 14 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa-crema cu cartofi

Supa-crema cu cartofi

21 septembrie 2018
in Retete culinare
A A

3 fire de praz (numai partea alba), 500 g cartofi, 2 linguri unt, 2 linguri smântâna, 1,5 litri apa, sare, piper, patrunjel verde.

 Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba bine. Se mixeaza cu smântâna, sare, piper. Se pun in supiera si se orneaza cu patrunjel tocat.


Prajitura tavalita

 Blat: 300 g zahar, 50 ml ulei, o lingura miere, 2 pliculete amoniac, o lingura otet, 250 ml apa, 500 g faina, 1 pliculet zahar vanilat, coaja de lamâie, nuca de cocos.

 Glazura: 300 g zahar, 150 ml ulei, 5 linguri apa, 3 linguri cacao, 3 lingurite esenta rom.

 Se pune o cantitate mica de faina intr-un vas si se amesteca impreuna cu amoniacul stins cu otet. Se dizolva zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul, mierea, apa si coaja de lamâie si se amesteca bine totul. La final, se adauga faina, amestecând, pâna ce capata consistenta unei smântâni groase. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hârtie de copt si se coace, 35-40 de minute, pâna trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit. Intre timp, se prepara glazura de ciocolata: se pun pe foc, mai intâi, apa, uleiul si zaharul. Când au dat in clocot, se adauga cacaua si romul si se amesteca bine, astfel incât sa nu formeze cocoloase. Se da glazura la o parte si se lasa sa se raceasca. Blatul racit se taie cuburi potrivite ca marime, care se trec, pe rând, prin glazura, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

ShareTweet
Articolul precedent

Terra, o planeta de diamant

Urmatorul Articol

5 masti naturale

Articole Similare

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Urmatorul Articol

5 masti naturale

Fizicienii incearca sa inteleaga OZN-urile

Inghesuiala la tron

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 septembrie 476 – Detronarea împaratului roman, Romulus Augustulus

7 septembrie 2025

Anul 476 este considerat de multi istorici drept momentul în care s-a...

Citeste mai departe
Blitz

Jamie Lee Curtis – o actrita pentru toate anotimpurile

7 septembrie 2025

Cu un zâmbet inconfundabil si o energie care umple ecranul, Jamie Lee...

Citeste mai departe
Blitz

Festivalul scrisorilor

7 septembrie 2025

Cea de-a V-a editie a Festivalului Scrisorilor se va desfasura în luna...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Surprinzatorul pepene verde

7 septembrie 2025

Aparut în publicatia Nutrients, un studiu american a relevat faptul ca persoanele...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 septembrie 2025

7 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Este momentul prielnic pentru a stabili ce este mai important...

Citeste mai departe
Istorii

Cei mai incompetenti generali din Al Doilea Razboi Mondial

7 septembrie 2025

Au provocat înfrângeri prin gafele lor, si-au derutat propriile trupe, au dispretuit...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.