1,5 l apa, 1 kg rosii, 1 morcov mare, 1 patrunjel mare, o ceapa, 2 ardei grasi, o lingura marar, patrunjel si leustean tocat, o lingurita zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri orez, sare.
Se spala rosiile, se taie si se pun la fiert cu 0,5 l apa. Cand rosiile s-au inmuiat se strecoara prin sita. Se da pe razatoarea de zarzavat morcovul, patrunjelul si ceapa si se pun la fiert cu 1 litru apa, pana ce tot zarzavatul se inmoaie. Apoi se strecoara si la zeama de zarzavat se adauga zeama de rosii, orezul, ardeii grasi taiati în patru, sarea si zaharul, lasand sa fiarba pana cand orezul este pe jumatate fiert. Se adauga uleiul si se lasa sa mai fiarba pana cand orezul este bine fiert. Se pune dupa ce a fiert mararul, parunjelul si leusteanul tocat. Aceasta supa este foarte gustoasa si rece.
Comentarii