• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 14 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 14 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Tarte cu peste

Tarte cu peste

12 martie 2015
in Retete culinare
A A

 Pentru aluat de tarta: 1 galbenus, 250 g faina, 125 g unt, 2-3 linguri apa, sare.

 Pentru umplutura: o conserva ton, o rosie, 100 g porumb din conserva, 2 linguri ulei de masline, zeama de lamâie, 3 fire ceapa verde, sare.

 Untul tinut la temperatura camerei se freaca bine cu galbenusul, un praf de sare, apoi se adauga, putin câte putin, faina si apa. Aluatul se framânta bine pâna când nu se mai lipeste de mâini. Se ung formele de tarta cu putin ulei. Se întinde aluatul, apoi se taie si se pune aluatul în forme, îmbracând si peretii. Pentru a se coace fara sa se umfle, aluatul se acopera cu folie de aluminiu. Se coace aproximativ 15-20 de minute, pâna se rumeneste. Se scot formele din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 Pentru umplutura se amesteca bucatile de ton cu boabele de porumb, ceapa verde curatata si taiata rondele subtiri, rosiile curatate si taiate cubulete mici. Se pune uleiul de masline, zeama de lamâie si sare dupa gust. Se umplu tartele cu aceasta salata si se servesc.

Placinta cu iaurt

  1 pahar ulei, 1 pahar zahar, 1 pachet foi de placinta, 200 ml iaurt, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 4 oua, o lamâie, o fiola esenta de rom, sirop de zahar ars din 7 linguri zahar si 3 cani apa, coaja de portocala.

 Se bat ouale cu zahar, se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamâie si zeama de la o portocala. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine. Se ung foile una câte una si se îmbraca bine tava, punând jos un strat gros de foi, se pune umplutura si deasupra restul de foi, unse si ele. Prajitura se da la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit, pâna se rumeneste. Se prepara siropul de zahar ars caramelizând zaharul, apoi se adauga apa si se lasa la scazut pâna se leaga. Spre sfârsit se adauga bucatele de coaja de portocala. Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa la racit 15 minute. Se portioneaza, se adauga putin câte putin siropul fierbinte.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 16-22 martie 2015

Urmatorul Articol

12 martie 1918 – Moscova redevine capitala Rusiei

Articole Similare

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Urmatorul Articol

12 martie 1918 – Moscova redevine capitala Rusiei

Liza Minnelli – viata ca un cabaret

Limitele eroismului juvenil

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 septembrie 476 – Detronarea împaratului roman, Romulus Augustulus

7 septembrie 2025

Anul 476 este considerat de multi istorici drept momentul în care s-a...

Citeste mai departe
Blitz

Jamie Lee Curtis – o actrita pentru toate anotimpurile

7 septembrie 2025

Cu un zâmbet inconfundabil si o energie care umple ecranul, Jamie Lee...

Citeste mai departe
Blitz

Festivalul scrisorilor

7 septembrie 2025

Cea de-a V-a editie a Festivalului Scrisorilor se va desfasura în luna...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Surprinzatorul pepene verde

7 septembrie 2025

Aparut în publicatia Nutrients, un studiu american a relevat faptul ca persoanele...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 septembrie 2025

7 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Este momentul prielnic pentru a stabili ce este mai important...

Citeste mai departe
Istorii

Cei mai incompetenti generali din Al Doilea Razboi Mondial

7 septembrie 2025

Au provocat înfrângeri prin gafele lor, si-au derutat propriile trupe, au dispretuit...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.