10 oua, 10 linguri de zahar, 3 linguri de cacao, coaja rasa si zeama de la o lamâie, vanilie, 6 linguri de faina.
Se freaca galbenusurile de la 10 oua cu 10 linguri de zahar pudra, timp de o jumatate de ora. Se adauga 3 linguri de cacao, coaja rasa si zeama de la o lamâie, vanilie, 6 linguri de faina si albusurile batute spuma. Se coace în forma de tort 3/4 ora. Când s-a racit, se taie în trei blaturi care se stropesc bine cu rom si se umplu cu crema realizata din: 4 oua intregi, 100 ml lapte, 1/2 baton vanilie taiat marunt, 6 linguri de zahar si 200 g ciocolata muiata în 3 linguri de apa. Se fierb în aburi pâna se îngroasa. Se da de o parte si se lasa sa se raceasca bine. Se adauga 100 g ciocolata taiata cuburi, 200 g fructe zaharisite, taiate cuburi, 200 g migdale prajite, 10 foi de gelatina muiata în 3/4 pahar de apa clocotita, 2 cesti de frisca si 5-6 linguri de rom. Se omogenizeaza crema si se umplu foile de tort.
Comentarii