4 dovlecei, 1 morcov, 1 pastârnac mic, o ceapa, 50 g unt, o ceasca orez, 2 litri apa, 1/2 lingura faina, 150 ml smântâna, sare.
Se curata zarzavatul de supa, se spala bine, se pune într-o oala cu apa si sare la foc. Când zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Dovleceii se curata, se taie în felii nu prea subtiri ca sa nu se sfarâme, se pun în supa care clocoteste, o data cu orezul, si se lasa la fiert, la foc mic, 15-20 de minute. Intr-o tigaie se topeste untul, se pune faina, se amesteca bine, se adauga câteva linguri cu zeama de supa, apoi se rastoarna în supa si se mai lasa la fiert 10-15 minute. Când supa este gata, se adauga smântâna si se serveste.
Spuma de capsuni
4 albusuri, 200 g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 300 g capsuni, 50 ml apa, sare.
Capsunile curatate si spalate se paseaza în blender, apoi se strecoara printr-o sita. Zaharul cu apa se pun într-o craticioara si se lasa sa fiarba la foc mediu, timp de 5-7 minute. Cât timp fierbe siropul se bat albusurile cu un praf de sare pâna devin spuma, apoi se adauga zaharul vanilat si se mixeaza bine. Când siropul este gata se toarna încet peste albusuri continuând mixarea pâna obtinem o bezea lucioasa si ferma. Când bezeaua este rece se toarna si piureul de capsuni, amestecând cu ajutorul unei palete. Se da putin la rece si apoi se poate servi.
Comentarii