• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 17 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 17 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Naut în sos de unt

Naut în sos de unt

27 ianuarie 2025
in Femina Club, Retete culinare
A A

2 conserve naut (de 400 g), 50 g unt, o ceapa, 20 g ghimbir, 5 catei usturoi, 50 g pasta rosii, o lingurita chimion macinat, o lingurita Garam Masala, o lingurita pudra chili, 100 ml smântâna dulce, sare, piper.

Se topeste la foc mic untul într-o cratita. Se adauga ceapa tocata cubulete si se caleste la foc mic pâna se înmoaie. Se adauga ghimbirul dat pe razatoarea fina, usturoiul pisat si se mai caleste putin, la foc mic. Se adauga pasta de rosii si se mai caleste înca 2 minute. Se pun chimionul, Garam Masala, chili si se amesteca pâna se omogenizeaza. Nautul scurs si clatit cu apa rece se pune în sos si se amesteca bine, apoi se adauga sare si piper. Smântâna se pune la urma, se mai fierbe 5-10 minute la foc mic, cu capac, amestecând din când în când.

 

Ciocolata de casa

150 ml apa, 400 g zahar, 100 g unt topit si racit, 250 g lapte praf, 50 g cacao, o esenta vanilie sau rom, alune, nuci, stafide.

Laptele praf se amesteca bine cu cacaua si se cerne ca sa fie mai fin. Se pune apa la fiert cu zaharul, iar când începe sa fiarba siropul se lasa pâna când se îngroasa. Cât va fi siropul de gros, asa va iesi ciocolata de tare. Când siropul e gata, se ia de pe foc, se adauga laptele praf si se amesteca energic pâna se omogenizeaza bine. Apoi se adauga untul, esenta si amestecam bine. Ciocolata se pune imediat într-o tava unsa cu unt si se niveleaza uniform, apoi se presara pe dea-supra alunele, nucile, stafidele, în functie de preferinte, si se preseaza bine. Dupa ce s-a racit se da la frigider pâna se întareste.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 27 ianuarie – 2 februarie 2025

Urmatorul Articol

Uleiuri esentiale

Articole Similare

Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Greseli de evitat

8 decembrie 2025

Acneea, problema medicala frecventa, care afecteaza una din zece persoane din lume,...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Ridurile pot fi estompate

3 decembrie 2025

O îngrijire atenta a tenului va poate salva de obsesia trecerii anilor...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Urmatorul Articol

Uleiuri esentiale

Raceala la copii

Taranul smart

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
Istorii

Scrisoarea de aur a regelui Alaungpaya

15 decembrie 2025

În anul 1756, regele Alaungpaya al Birmaniei a trimis o scrisoare diplomatica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.