1 kg carne macra porc, 2 linguri ulei, 5-6 catei usturoi, 4-5 rosii, sare, piper, cimbru, verdeata tocata.
Carnea taiata în bucati se rumeneste în ulei încins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sare, piper si cimbru dupa gust, apoi se pun si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic 25 de minute, iar la urma se adauga verdeata tocata fin.
Sarlota cu nuci
250 g biscuiti, 170 g unt, 170 g zahar, 100 g nuci.
Crema: 1 pahar lapte, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar, o lingurita nescafe.
Garnitura: 200 g frisca.
Se taie fin nucile. Se freaca untul spuma si se amesteca bine cu zaharul si nucile taiate. Se prepara crema amestecând galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, turnând putin câte putin, fara a înceta frecarea. Se pune la foc moale pentru a se îngrosa putin, evitând fierberea si amestecând mereu. Se ia de pe foc si se adauga nescafe-ul. Când s-a racorit, se amesteca cu preparatul de nuci. Se îmbraca o forma cu hârtie, se tapeteaza cu biscuiti si, în mijloc, se toarna crema de mai sus. Se acopera cu un strat de biscuiti si se da la rece. Se rastoarna si se garniseste cu frisca în momentul servirii.
Comentarii