1,500 kg peste marunt (obleti sau ghiborti), 1 kg peste mare (crap sau somn), 2 cepe, 2 ardei grasi, 4-5 rosii, 1 radacina hrean, 1 radacina de patrunjel, 1 1/2 l apa, 2 oua, 1 l bors, patrunjel verde, leustean, sare, piper. Se curata pestele si se spala. Pestele mare se taie in bucati si se asaza intr-o farfurie, iar pestele mic se pune intr-o oala la fiert cu sare. Când este foarte bine fiert, se trece prin sita toata carnea, se asaza din nou oala la foc si se adauga zerzavatul curatat si bine spalat, lasându-l sa fiarba pâna se inmoaie. Se strecoara supa, iar când clocoteste, se adauga bucatile mari de peste si borsul fiert separat si spumat. Dupa ce borsul a fiert 5-10 minute, se incearca pestele si, daca este fiert, se trage oala pe marginea masinii. Leusteanul si patrunjelul se spala, se toaca marunt si se presara pe deasupra. Se acopera oala pentru câteva minute, apoi se potriveste de sare si de acreala si se drege cu ou. Se serveste cu hreanul ras pe deasupra.
Comentarii