1,5 kg crap proaspat, 250 g ceapa, 100 g morcovi, 300 g arpagic, 50 ml bulion, foi de dafin, piper, cimbru, chimen, 150 g faina, 200 g masline, 100 g lamâie, ulei, patrunjel. Pestele se curata, se indeparteaza capul, coada si inotatoarele. Se portioneaza, se sareaza, se scurge, se da prin faina si se prajeste in ulei. Apoi se asaza pe o tava, bucata lânga bucata. In acelasi ulei in care s-a prajit pestele se rumenesc ceapa taiata marunt, condimentele si morcovul ras. Când sunt rumenite, se toarna apa in care a fiert, separat, arpagicul. Acesta se scoate din apa, se scurge si se aranjeaza lânga pestele prajit. Sosul se lasa sa fierba 20 de minute, apoi se paseaza si se toarna peste peste si arpagic. Se coace, la cuptor, 20 de minute, adaugându-se ulei. Se serveste cald sau rece, garnisit cu masline si cu felii de lamâie.
Comentarii