500 g ficatei de pui, o ceapa mare, 4 linguri ulei de masline, 3 linguri vin alb, sare, piper, boia de ardei dulce.
Se taie ceapa rondele si se asaza intr-o forma rezistenta la cuptor. Peste ceapa se asaza ficateii spalati. Se asezoneaza cu ulei si vin. Se presara sare, piper si boia dupa gust. Se introduc la cuptor pentru 20 de minute, in forma acoperita cu folie de aluminiu sau capac. In ultimele 10 minute se ia capacul pentru a se rumeni ficateii.
Coltunasi cu sfecla rosie
Pentru aluat: 500 g faina, 2 oua, ½ lingurita sare, apa calda, piure de la o sfecla rosie coapta.
Pentru umplutura: 250 g brânza de capra, 1 ou, 1 vârf cutit praf de nucsoara, o lingurita gris.
Se amesteca faina, piureul de sfecla rosie, sarea si ouale, apoi se toarna apa calduta (aproximativ o cana). Se framânta pâna nu se mai lipeste de mâini. Compozitia trebuie sa fie mai putin vârtoasa, ca sa se poata intinde usor. Se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm, care se taie in patrate. Separat, se amesteca intr-un bol brânza de capra cu oul, grisul si nucsoara. Se pune pe fiecare patrat o lingurita cu brânza si se formeaza triughiuri sau dreptunghiuri prin presarea marginilor cu furculita sau cu mâna. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare aproximativ 35 minute, la foc moderat. Ca sa nu se dezlipeasca, nu trebuie sa folositi multa faina când intindeti foaia si inainte de a pune brânza sa o intoarceti invers. Se servesc calzi, alaturi de un sos de smântâna sau simpli.
Comentarii