Pentru perisoare: 350 g piept de curcan tocat, 50 g orez, 1 morcov ras, 1 ou, 5 linguri pesmet, sare.
Pentru sos: 1 morcov, 2 linguri smantana, o ceapa mica, 2 linguri ulei, o lingurita amidon de porumb.
Se amesteca bine compozitia pentru perisoare, se modeleaza „bilutele”, care se fierb in apa cu sare. Se pregateste sosul astfel: se pune uleiul la incins, se calesc ceapa impreuna cu morcovul taiat mai maricel. Se adauga o cana cu supa in care au fiert perisoarele si se lasa pana se inmoaie morcovul. Se adauga smantana, se leaga cu amidon si se adauga perisoarele in sos. Se mai dau in 2-3 clocote. Se servesc cu patrunjel verde tocat.
Sorbet de pepene rosu
1 kg pulpa de pepene, 150 g zahar, o lamaie, o lingura apa de flori de portocal – facultativ.
Pulpa de pepene curatata bine de seminte si coaja se mixeaza cu zaharul, sucul de lamaie si apa de flori de portocal. Se pune intr-un vas si se da la congelator pentru trei ore. Se serveste in cupe de inghetata.
Comentarii