90-150 g faina, 150 g miez de nuca macinat, 6 oua, 300 g smântâna, 250 g zahar pudra, 1/2 lamâie, un vârf de cutit cu praf de bicarbonat, 1 kg fructe (visine sau afine, caise, piersici, prune). Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pâna se fac spuma, se adauga smântâna, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamâie, coaja rasa de lamâie, miezul de nuca macinat si apoi albusurile batute cu telul pâna s-au transformat in spuma. Se adauga câte putina faina amestecând usor, astfel incât sa se obtina o compozitie putin mai groasa, dar fluida; se toarna in tava unsa si presarata cu faina. Deasupra se presara fructele curatate, spalate si taiate in bucati potrivit de mari. Se introduce la cuptor unde se coace 30-35 minute. Se poate prepara si o glazura. Se taie prajitura sub forma de patrate.
Comentarii