• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 28 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 28 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rulada cu crema

Rulada cu crema

7 aprilie 2010
in Retete culinare
A A

4 galbenusuri, 3 albusuri, 75 g zahar, 75 g faina, o lingura unt topit.Crema: 100 ml apa, 120 g zahar, vanilie, 4 galbenusuri, 200 g unt proaspat.

Se freaca bine într-un castron galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Se adauga faina, albusurile batute spuma si la sfarsit untul topit. Se asterne într-o tava o hartie pentru copt, se toarna compozitia cat mai subtire si egal întinsa. Se coace. Se întoarce împreuna cu tava pe masa de aluat si se lasa asa pana se raceste, pentru a nu se usca. Cand s-a racorit, se umple cu o crema de unt, se face sul si se taie felii. Crema se prepara in felul urmator: se pune sa fiarba într-o cratita, pentru 3-4 minute, apa cu zaharul. Se adauga în siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca într-un castron galbenusurile, turnand încetul cu încetul siropul. Se pune pe foc domol amestecand continuu cu o lingura. Trebuie sa avem grija sa nu se formeze cocoloase. Untul se framanta putin cu o lingura de lemn ca sa se inmoaie. Se împarte în bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. Se freaca pana devine spumoasa. Crema trebuie întrebuintata îndata ce este gata, deoarece se întareste la rece si se întinde greu.

ShareTweet
Articolul precedent

Pui cu ciuperci si cu arpagic

Urmatorul Articol

Obrazul ne tradeaza

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Obrazul ne tradeaza

Noi marturii despre Aria 51

Cand America isi ucidea betivii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.