3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smantana sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, suc de lamaie.
Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu unt impreuna cu ciupercile taiate fin, apoi se pune o lingurita de faina desfacuta in apa rece si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga telina si se mai lasa putin sa fiarba la foc mic. Se pun sare, patrunjel verde, tocat marunt, sucul de la o lamaie. Se adauga o lingura cu smantana sau bulion de rosii si se lasa sa scada la cuptor.
Crema de lamaie
2 lamai, 200 g zahar, 2 galbenusuri, 4 linguri faina, 10 linguri apa, sare.
Se amesteca faina cu zaharul, un pahar cu apa si se pune la fiert, la foc mic, amestecand mereu. Cand s-a ingrosat, se da deoparte, se adauga sucul de lamaie si galbenusurile care au fost frecate cu sare. Se pune cre-ma in cupe si se da la rece.
Comentarii