Blatul: 250 g faina, 100 g margarina, 1 ou, 1 lingura de zahar.
Umplutura: 1 pahar de smântâna, 1 ou, 3 linguri zahar, coaja rasa si sucul de la o lamâie, 1 lingura faina, 1/2 kg prune uscate, ceai cu lamâie.
Se spala prunele si se pun în ceai cu lamâie pentru rehidratare, înainte cu o zi. Pe urma se pun la scurs si se scot sâmburii. Se face un blat din 250 g faina, 100 g margarina, un vârf de cutit de sare, 50 g apa, 1 ou, 1 lingura de zahar. Se întinde foaia si se captuseste o forma de tort în asa fel ca sa fie captusite si marginile formei. Se coace pe jumatate. Dupa racire se asaza prunele peste blat si se acopera cu urmatoarea compozitie: se freaca un ou întreg cu un pahar de lapte, cu 3 linguri de zahar cu coaja rasa si zeama de la o lamâie si 1 lingura de faina. Dupa omogenizare se toarna peste prune si se pun în cuptor pâna la rumenire. Dupa racire se taie felii.
Comentarii