vineri, 11 iulie 2025
vineri, 11 iulie 2025

Femina Club

Exercitii de intretinere, frumusete, cosmetice, gastronomie si mult mai multe in sectiunea Femina Club.

Foitaj cu osânza

200 g osânza proaspata, 2 linguri smântâna, 2 linguri vin, 280 g faina, 2 galbenusuri, 1/2 lingura sare.  Se framânta un aluat din 200 g faina, smântâna, galbenusurile, vinul si sarea si se întinde o foaie. Osânza se spala se taie bucatele si se trece de doua ori prin masina de...

Citeste mai departe

Sufleu de fasole

200 g fasole boabe, 50 g unt, 2 linguri rase faina, 1 ceasca lapte, 3 linguri svaiter ras, 3 oua, sare. Se fierbe fasolea, se scurge bine (este mai bine când este fiarta cu o zi mai înainte) si se pune într-o forma unsa din abundenta cu unt. Separat se prepara...

Citeste mai departe

Ochiul, fereastra sanatatii

           Nu mai spunem o noutate când afirmam ca, la nivelul ochilor, medicii oftalmologi pot descifra unele modificari ce sunt cauzate de starea de sanatate a unor organe interne. Astfel, examenul fundului de ochi da indicatii, despre sanatatea arterelor si venelor, ce se pot citi pe retina. Tot dupa acest semnal...

Citeste mai departe

Cafea antigripala

Pentru 1 persoana: 1 galbenus de ou, 30 g zahar, 1 ceasca cu cafea fierbinte, 1 paharel de rom.   Se prepara cafeaua destul de tare, iar într-un pahar mare se amesteca galbenusul cu zaharul, apoi cu romul. Se adauga cafeaua fierbinte, se amesteca si se serveste imediat.         

Citeste mai departe

Cuib de pasarele

              Blatul: 125 g ciocolata, 2 linguri lapte, 4 oua, 60 g zahar, 1 lingurita nescafé, 125 g unt.  Decoratia: 100 g migdale (nuci), „oua" de zahar sau de ciocolata (mici). Se rupe ciocolata în bucati mici si se pune într-un vas împreuna cu laptele, la foc mic pâna se topeste....

Citeste mai departe

Peste în aluat

500 g peste, sare, aluat de clatite dintr-un ou, 150 g untura sau ulei. Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn etc. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie în bucatele mici de 3-4 cm si se da sare. Se pregateste un aluat de clatite, se inmoaie...

Citeste mai departe

Prajitura delicioasa

              250 g nuci prajite si taiate felii, 150 g alune prajite si taiate, 100 g stafide spalate si zvântate, 4-5 linguri visine, din visinata, fara sâmburi, 3-4 bucati de rahat taiat in cubulete si date prin zahar pudra, 8 oua, 300 g zahar, 300 g unt, 3 linguri cacao, 250...

Citeste mai departe

Cruson de iarna

1 kg fructe, 150 g zahar pudra, 2 paharele rom, 2 paharele coniac, ¼ l vin rosu, ¾ litru vin alb. Se vor întrebuinta cele mai aromate fructe scoase din dulceata sau compot si anume: capsuni, fragi, zmeura, visine, caise, piersici. Dintre citrice - portocale, lamâi, grepfruturi. Zaharul se amesteca cu...

Citeste mai departe
Page 180 of 185 1 179 180 181 185

ARTICOLE POPULARE