1 kg pulpa vitel, 2 cepe, 10 catei usturoi, 4 linguri ketchup picant, 2 linguri boia dulce, o lingura cimbru, sare, patrunjel verde, ulei.
Pulpa de vita se taie felii potrivit de groase, care se bat cu ciocanul pentru snitele, apoi se taie in bucati de 3-4 cm. Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajeste carnea pe toate partile. Se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati, apoi se adauga 2 litri de apa calduta si se lasa sa fiarba. Se spumeaza de cate ori este cazul. Ketchupul, boiaua, cimbrul si sarea se amesteca si se pun peste carne. Se acopera si se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore, completand cu apa doar daca mai este cazul. Cand carnea este patrunsa iar sosul a scazut putin, se adauga patrunjel tocat si se opreste focul.
Prajitura cu zmeura
O cana faina, 1/3 cana zahar, 1/2 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita sare, 1 ou, 1/2 cana iaurt, 2 linguri unt, 1 zahar vanilat, o cana zmeura proaspata.
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Separat se bate oul, iaurtul, untul lasat la temperatura camerei si vanilia. Se adauga peste amestecul de faina si se bate bine. Doua treimi din acest aluat se toarna pe fundul unei forme si deasupra se presara zmeura. Se pune restul aluatului peste zmeura si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 minute. Se taie dupa ce s-a racit.
Comentarii