1,500 kg rosii, 3 linguri orez, 1 galbenus, 2 linguri smântâna, 2 litri zeama de carne sau apa, sare, o lingurita zahar.
Se punintr-o oala rosiile spalate si taiate bucati, cu putina sare. Se acopera si se lasa sa fiarbainabusitin apa pe care o lasa. Când s-au inmuiat bine, se strecoara si se subtiaza cu zeama de carne sau cu zeamain care a fiert zarzavatul. Se pune zaharul, orezul si se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare.inainte de a fi servita, se drege supa cu un galbenus si cu doua linguri de smântâna. Este foarte gustoasa si rece.
Tiramisu cu mango la pahar
4 piscoturi sampanie, 1/2 mango copt, 1 galbenus, o portocala mare, 3 linguri mascarpone, 3 linguri frisca batuta, 2 linguri zahar pudra.
Reteta este pentru o persoana. Galbenusul se pune intr-un bol impreuna cu zaharul pudra si se bate cu un tel pâna devine ca o spuma albicioasa. Peste crema obtinuta se adauga mascarpone, amestecându-se usor, urmând si frisca batuta. Crema obtinuta se va lasa pentru câteva momente. Fructul de mango se curata de coaja si se taie felii subtiri, iar acestea in cu-bulete mici. Portocala se va stoarce de zeama, apoi se pune intr-un vas larg, in care se vor adauga piscoturile la insiropat, intorcându-le. In paharul cu picior pregatit, se pun in ordinea urmatoare: un strat din piscoturile insiropate care au fost farâmate, un strat din crema obtinuta, cubulete de mango, apoi iar crema, piscoturi, mango si la final sa fie crema. Tiramisu se poate decora cu un praf de scortisoara, dulceata de capsuni sau frunze de menta. Se tine la rece in frigider pâna la servire.
Comentarii