Litiaza biliara e o boala cauzata de tulburarile în metabolismul grasimilor. Semne clinice: dureri în dreapta abdomenului, cu iradieri în umeri sau în spate. Greata, varsaturile, febra apar cand litiaza se dezvolta pe un teren infectios al cailor biliare. Cand calculii coboara în canalul coledoc, se blocheaza evacuarea bilei în duoden, conducand la icter, materiile fecale fiind decolorate.
Fierea secretata continuu de ficat este depozitata în vezica, de unde este eliminata în intestin – 500 ml în 24 de ore. Carnea si grasimile cresc producerea de bila (fiere), în timp ce zaharul o scade. Bila contine: 96% apa, restul – saruri minerale, colesterol, alte grasimi, iar orice modificare în chimismul ei genereaza: calculi, icter, infectii, cancer. Cauze: o proasta nutritie, alimente cu conservanti, consum excesiv de carne si grasimi, infectii virale etc., care pot epuiza ficatul, reducandu-i capacitatea de filtrare. Rezulta o bila toxica, verde-închis si foarte coroziva.
Conform experientelor inregistrate de majoritatea bioterapeutilor, cam 60% din cazuistica totala a constituit-o aceasta afectiune. Aproximativ 400 de pacienti si-au curatat vezica biliara, pe baza documentatiei medicale – ecografie înainte si dupa. Metoda de eliminare a calculilor nu este grea, constand într-o reteta si o dieta naturista. Un calcul biliar, precum o stanca din natura, nu apare dintr-odata, ci prin depuneri succesive.
Componentele retetei naturiste, oricare ar fi ele, nu fac altceva decat sa dezmembreze calculii biliari în fragmentele initiale ale formarii lor, schimbandu-le compozitia chimica, astfel încat pietrele eliminate nu sunt precum pietrele din natura. Ele au compozitia chimica modificata, aparand în scaun sub forma unor „jeleuri” gelatinoase (verzi, maro si albe) sau sub forma grunjoasa, nisipoasa si de marimi diferite variind de la gamalia unui ac si pana la un ou de prepelita. Sunt mai multe categorii de calculi biliari formati din colesterol, pigmenti biliari: bilirubina, carbonati, fosfati de calciu.
Un ecograf performant poate permite vizualizarea lor indiferent de ce natura sunt, un altul mai putin performant poate indica numai un singur calcul, de obicei pe cel din calciu, restul reprezentand mal, namol, con de umbra, astfel încat vezica biliara sa fie plina. In literatura de specialitate au aparut foarte multe retete pentru eliminarea pietrelor. O reteta naturista utilizata fara interventia bioterapeutului specializat va poate costa viata.
Canalul coledoc este cel care face legatura între vezica biliara si duoden – intestin subtire – intestin gros. Diametrul sau este de 4 mm si, oricata elasticitate ar avea, oricat ati pune caldura pe vezica biliara, aceasta nu poate înlocui mana bioterapeutului care face o operatie psihica, dilatarea ajungand de la 4 mm la 2 cm, astfel încat pietrele trec fara riscuri, fara dureri.
Atentie! Un calcul biliar blocat poate duce la spargerea vezicii biliare si la împrastierea continutului în organism. Scapa 1 la 10.000 de persoane! Deci, nu va încumetati sa aplicati vreo reteta auzita, citita, fara supraveghere terapeutica. Daca sunteti în criza colica biliara, aplicati caldura moderata în zona ficatului, beti ceai de menta, tineti regim alimentar. Evitati ceaiurile de sunatoare, anghinare si rostopasca, prin contractia vezicii biliare ele amplificand durerea.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
Comentarii