joi, 13 noiembrie 2025
joi, 13 noiembrie 2025

Femina Club

Exercitii de intretinere, frumusete, cosmetice, gastronomie si mult mai multe in sectiunea Femina Club.

Pasi esentiali

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din jurul ochilor ne tradeaza vârsta. Este motivul pentru care se impune sa acordati o atentie speciala acestei zone. In felul acesta aveti toate sansele sa preveniti sau sa atenuati cercanele, ridurile si pungile de sub ochi. Pielea din jurul...

Citeste mai departe

Pateuri cu sardele

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper. Se scurge uleiul din conserva. Se intinde foaia si pe o jumatate din ea se asaza bucatele mici de peste. Se pipereaza si se indoaie cealalta jumatate peste gramajoarele cu sardele. Se taie rondele cu un pahar si se...

Citeste mai departe

Recomandari utile

Saptamâna trecuta am mentionat câteva uleiuri esentiale cu efecte benefice asupra pielii, care pot mentine aspectul sanatos, tânar, frumos, catifelat si bine hidratat al tenului. Vi le-am prezentat pe cele mai cunoscute, dar azi continuam recomandarea altor uleiuri esentiale la fel de valoroase. – Uleiul de lavanda, prezent in cremele folosite,...

Citeste mai departe

Dovlecei umpluti

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g unt, 2 oua, 50 g faina, 2 rosii, marar, pesmet, sare, piper. Se spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingura de sare. Se acopera vasul si se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de...

Citeste mai departe

Ten ferm si luminos

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu ajutorul unor uleiuri vegetale. Extrase din diferite parti componente ale plantelor, uleiurile esentiale pot fi aliati valorosi in prevenirea imbatranirii premature a pielii. Este foarte important de retinut faptul ca nu se aplica niciodata direct pe piele, ci se...

Citeste mai departe

Suc de legume si fructe

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze varza creata, marar proaspat, cuburi de gheata. Se taie cuburi marul si castravetele. Se pun în blender împreuna cu sucul de lamaie, spanacul, varza si mararul. Se adauga 6 cuburi de gheata si se mixeaza bine totul. Se toarna...

Citeste mai departe

Secretele unui ten fin

Un ten fin, fara imperfectiuni si bine hidratat se obtine folosind cu regularitate mastile potrivite tipului de ten. - Astfel, sebumul in exces, punctele negre, iritatiile si petele dispar cu ajutorul musetelului. Se face o infuzie de musetel cu care se sterge obrazul de 2-3 ori pe zi. Proprietatile antibacteriene si...

Citeste mai departe

Paste bolognese

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g carne tocata, 3 catei usturoi, 500 g rosii pasate, 250 ml suc de rosii, sare, piper, frunze de busuioc, parmezan, cimbru, oregano. Spaghetele se fierb în apa cu sare, conform instructiunilor, pana devin „al dente”. Se curata si se...

Citeste mai departe

In atentie decolteul si gâtul

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au o piele mai fina, uscata si mai deshidratata decât cea a fetei. Din acest motiv se recomanda folosirea unei creme speciale pentru aceste zone, ultrahidratanta, cu aport ridicat de calciu, element care confera fermitate pielii. Aplicati de doua ori...

Citeste mai departe

Telina cu ciuperci

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smântâna sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, suc de lamâie. Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste într-o cratita cu unt împreuna cu ciupercile...

Citeste mai departe

Naturalete si stralucire

Mai ales acum, toamna, suntem ademenite de savoarea strugurilor. Dar daca vom converti cateva boabe de struguri negri intr-o masca faciala vom constata curand efectul benefic. Aceasta stimuleaza refacerea celulara si confera tenului un aspect tanar. Masca se pregateste din doua linguri de suc de struguri negri, o lingura de smantana,...

Citeste mai departe

Crap cu rosii

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin alb, o lamaie, sare, piper, patrunjel verde. Pestele se curata, se spala si se asaza intr-o tava cu felii de rosii si lamaia curatata de coaja. Se da sare si piper, iar deasupra se toarna uleiul amestecat cu vin....

Citeste mai departe

Solutii valoroase

Plantele medicinale furnizeaza solutii valoroase si pentru întretinerea frumusetii tenului. Cele cu actiune emolienta sau care activeaza circulatia sunt folosite cu succes în cosmetica. – Astfel, florile de galbenele fac parte din categoria celor care activeaza circulatia. Se folosesc sub forma de comprese sau lotiuni. Se prepara o infuzie concentrata din...

Citeste mai departe

Par stralucitor

Din pacate parul vopsit, foarte frumos dupa tratamentul aplicat, dupa cateva spalari isi pierde din stralucire devenind uscat si casant. Acum, cat inca mai sunt zile toride, isi pune amprenta nedorita si Soarele. In aceste conditii cum ar trebui ingrijit pentru a-si pastra aspectul sanatos? – Samponarea prea frecventa poate diminua...

Citeste mai departe

Salata de toamna

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2 linguri ulei, 1 ou fiert, 4 linguri smantana sau iaurt. Perele si telina se taie în felii subtiri, se amesteca bine cu nucile. Bulionul se subtiaza cu ulei, smantana si se toarna peste salata. Se orneaza cu felii de...

Citeste mai departe

Gaina rasol

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi, sare, hrean sau usturoi. Alegem o gaina grasa, o curatam, o spalam bine si o punem la fiert cu apa cât sa o acopere. Luam spuma si punem zarzavatul si sarea. Lasam sa fiarba 23 ore, dupa cum este...

Citeste mai departe

Look proaspat

Vara cu temperaturi ridicate confera mai multa sensibilitate pielii. In aceste conditii machiajul, în functie de personalitatea fiecareia, înseamna prospetime, naturalete si culoare discreta sau machiaj rezistent, care sa ramâna impecabil ore în sir. Pentru un look proaspat dar discret, începeti cu o crema hidratanta usoara cu absorbtie rapida. O crema...

Citeste mai departe

Placinta de cartofi

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5 oua, 100 g brânza, piper, oregano. Cartofii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoare, se pun într-un castron si se condimenteaza. In acelasi castron se adauga carnea taiata cubulete, brânza rasa, ceapa taiata julien, piper si...

Citeste mai departe
Page 1 of 187 1 2 187

ARTICOLE POPULARE