joi, 6 noiembrie 2025
joi, 6 noiembrie 2025

Femina Club

Exercitii de intretinere, frumusete, cosmetice, gastronomie si mult mai multe in sectiunea Femina Club.

Ten ferm si luminos

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu ajutorul unor uleiuri vegetale. Extrase din diferite parti componente ale plantelor, uleiurile esentiale pot fi aliati valorosi in prevenirea imbatranirii premature a pielii. Este foarte important de retinut faptul ca nu se aplica niciodata direct pe piele, ci se...

Citeste mai departe

Suc de legume si fructe

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze varza creata, marar proaspat, cuburi de gheata. Se taie cuburi marul si castravetele. Se pun în blender împreuna cu sucul de lamaie, spanacul, varza si mararul. Se adauga 6 cuburi de gheata si se mixeaza bine totul. Se toarna...

Citeste mai departe

Secretele unui ten fin

Un ten fin, fara imperfectiuni si bine hidratat se obtine folosind cu regularitate mastile potrivite tipului de ten. - Astfel, sebumul in exces, punctele negre, iritatiile si petele dispar cu ajutorul musetelului. Se face o infuzie de musetel cu care se sterge obrazul de 2-3 ori pe zi. Proprietatile antibacteriene si...

Citeste mai departe

Paste bolognese

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g carne tocata, 3 catei usturoi, 500 g rosii pasate, 250 ml suc de rosii, sare, piper, frunze de busuioc, parmezan, cimbru, oregano. Spaghetele se fierb în apa cu sare, conform instructiunilor, pana devin „al dente”. Se curata si se...

Citeste mai departe

In atentie decolteul si gâtul

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au o piele mai fina, uscata si mai deshidratata decât cea a fetei. Din acest motiv se recomanda folosirea unei creme speciale pentru aceste zone, ultrahidratanta, cu aport ridicat de calciu, element care confera fermitate pielii. Aplicati de doua ori...

Citeste mai departe

Telina cu ciuperci

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smântâna sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, suc de lamâie. Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste într-o cratita cu unt împreuna cu ciupercile...

Citeste mai departe

Naturalete si stralucire

Mai ales acum, toamna, suntem ademenite de savoarea strugurilor. Dar daca vom converti cateva boabe de struguri negri intr-o masca faciala vom constata curand efectul benefic. Aceasta stimuleaza refacerea celulara si confera tenului un aspect tanar. Masca se pregateste din doua linguri de suc de struguri negri, o lingura de smantana,...

Citeste mai departe

Crap cu rosii

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin alb, o lamaie, sare, piper, patrunjel verde. Pestele se curata, se spala si se asaza intr-o tava cu felii de rosii si lamaia curatata de coaja. Se da sare si piper, iar deasupra se toarna uleiul amestecat cu vin....

Citeste mai departe

Solutii valoroase

Plantele medicinale furnizeaza solutii valoroase si pentru întretinerea frumusetii tenului. Cele cu actiune emolienta sau care activeaza circulatia sunt folosite cu succes în cosmetica. – Astfel, florile de galbenele fac parte din categoria celor care activeaza circulatia. Se folosesc sub forma de comprese sau lotiuni. Se prepara o infuzie concentrata din...

Citeste mai departe

Par stralucitor

Din pacate parul vopsit, foarte frumos dupa tratamentul aplicat, dupa cateva spalari isi pierde din stralucire devenind uscat si casant. Acum, cat inca mai sunt zile toride, isi pune amprenta nedorita si Soarele. In aceste conditii cum ar trebui ingrijit pentru a-si pastra aspectul sanatos? – Samponarea prea frecventa poate diminua...

Citeste mai departe

Salata de toamna

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2 linguri ulei, 1 ou fiert, 4 linguri smantana sau iaurt. Perele si telina se taie în felii subtiri, se amesteca bine cu nucile. Bulionul se subtiaza cu ulei, smantana si se toarna peste salata. Se orneaza cu felii de...

Citeste mai departe

Gaina rasol

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi, sare, hrean sau usturoi. Alegem o gaina grasa, o curatam, o spalam bine si o punem la fiert cu apa cât sa o acopere. Luam spuma si punem zarzavatul si sarea. Lasam sa fiarba 23 ore, dupa cum este...

Citeste mai departe

Look proaspat

Vara cu temperaturi ridicate confera mai multa sensibilitate pielii. In aceste conditii machiajul, în functie de personalitatea fiecareia, înseamna prospetime, naturalete si culoare discreta sau machiaj rezistent, care sa ramâna impecabil ore în sir. Pentru un look proaspat dar discret, începeti cu o crema hidratanta usoara cu absorbtie rapida. O crema...

Citeste mai departe

Placinta de cartofi

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5 oua, 100 g brânza, piper, oregano. Cartofii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoare, se pun într-un castron si se condimenteaza. In acelasi castron se adauga carnea taiata cubulete, brânza rasa, ceapa taiata julien, piper si...

Citeste mai departe

„Dusmanii” parului

Vara, cu soare, vacante la mare, cu mult timp petrecut în aer liber ne obliga la mai multa atentie pentru pastrarea sanatatii parului. Razele UV, temperaturile ridicate, sarea si clorul piscinelor pot deshidrata si fragiliza firul de par, afectând elasticitatea, rezistenta si aspectul sau natural. Atacat de acesti „dusmani”, devine mai...

Citeste mai departe

Dovlecei pane

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei usturoi zdrobit, 3 linguri de pesmet. Se spala dovleceii, se sterg si apoi se taie capetele. Se taie în doua pe lat, se despica tot pe lung, pâna obtinem opt felii. Se sareaza feliile de dovlecei si se lasa...

Citeste mai departe

Vitaminele tenului

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte putine femei pe care natura le-a inzestrat cu o piele de portelan, fara impuritati si textura de catifea. La fel de adevarat este si faptul ca nu putem impiedica procesele naturale de imbatrânire, dar cu ingrijiri atente putem spori...

Citeste mai departe

Sufleu de mazare

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca lapte, 150 g cascaval, 4 albusuri, sare. Mazarea se fierbe în apa cu sare, se scurge bine si se pune într-o cratita unsa cu unt. Între timp se prepara un sos alb din faina, lapte si unt, se lasa...

Citeste mai departe
Page 1 of 187 1 2 187

ARTICOLE POPULARE