marți, 19 august 2025
marți, 19 august 2025

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Sufleu de mazare

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca lapte, 150 g cascaval, 4 albusuri, sare. Mazarea se fierbe în apa cu sare, se scurge bine si se pune într-o cratita unsa cu unt. Între timp se prepara un sos alb din faina, lapte si unt, se lasa...

Citeste mai departe

Scoarta de nuca

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se freaca galbenusurile cu zaharul pâna se albesc, se adauga faina, nuca taiata în lung cât mai subtire si la sfârsit cele trei albusuri batute spuma. Compozitia se toarna într-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace...

Citeste mai departe

Sos de ciuperci

100 g ciuperci proaspete, o ceapa mica, 1 catel usturoi, o lingura ulei, 200 ml smântâna pentru gatit, 100 g unt, sare, piper, nucsoara. Se toaca ceapa foarte fin si se caleste cu un praf de sare în ulei încins. Se adauga usturoiul strivit cu lama cutitului, se pun ciupercile tocate...

Citeste mai departe

Piept de pui în sos

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei usturoi tocati, sare, piper, boia dulce, 200 ml smântâna de gatit, 50 g parmezan ras, o lingurita mustar, 1/2 lamâie, o lingurita oregano uscat, 10 g unt, patrunjel proaspat tocat. Se condimenteaza pieptul de pui cu sare, piper, oregano...

Citeste mai departe

Ostropel cu aripioare

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate telina, o lingura faina, o cutiuta pasta de rosii, o lingura suc de lamâie, 4 catei usturoi, vin, sare. Aripioarele se taie, se sareaza si se prajesc în ulei. In uleiul ramas se caleste faina, se adauga morcovul, telina...

Citeste mai departe

Pui haiducesc

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100 g smântâna, sare, piper, patrunjel verde tocat. Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza într-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul. În timpul frigerii se stropesc cu sosul format....

Citeste mai departe

Stiuca în sos de smântâna

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci, 50 g unt, 70 ml vin alb, sare, piper, o legatura patrunjel verde. Pentru sos: o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smântâna, zeama de lamâie. Se curata stiuca si se pune într-o cratita cu ceapa si morcovul taiate...

Citeste mai departe

Creveti la tigaie

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400 g rosii pasate, oregano, 200 g brânza feta, ulei de masline, patrunjel verde. Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se adauga ceapa taiata fideluta si se caleste 2 minute. Se adauga usturoiul zdrobit, ardeiul kapia feliat si se...

Citeste mai departe

Supa de mazare cu creveti

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb, 200 g creveti, 1 cub concentrat de legume, 125 g smântâna, 2 linguri ulei de masline, 6 frunze menta, sare, piper. Din cubul de legume se pregateste 600 ml de supa. Se curata ceapa, se toaca, apoi se înabusa...

Citeste mai departe

Supa de cuscus cu legume

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei kapia, o telina mica, 100 g mazare, 2 foi dafin, 2 litri apa, 50 g cuscus, patrunjel verde, sare, piper. Se curata legumele de coaja, se spala bine si se maruntesc dupa preferinta, apoi se pun într-o oala, la...

Citeste mai departe

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200 g brânza de vaca, 2 legaturi marar, 200 g brânza gouda, piper alb, sare, o lingura ulei de masline. Se taie dovleceii pe jumatate si se scobesc de se-minte. Se amesteca rosiile taiate cuburi cu brânza de vaci, mararul...

Citeste mai departe

Piure de telina

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara rasa. Se spala, se curata si se taie telina în cubulete egale pentru a se fierbe uniform. Se fierbe în apa cu putina sare, pâna când se înmoaie. Se scoate din apa, se scurge bine, se pune într-un bol,...

Citeste mai departe

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500 g brânza mozzarella, 250 g prosciutto, 50 g parmezan, oregano, piper, 10 g unt. Se întinde aluatul de pizza, se unge cu sos de rosii pe toata suprafata, se presara oregano si piper, apoi mozzarella rasa, se pune sunca...

Citeste mai departe

Oua umplute

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza, o lingurita mustar, sare, piper, patrunjel verde. Se fierb ouale tari si se taie în jumatate. Se scot galbenusurile, care se amesteca bine cu pieptul de pui tocat, maioneza si mustarul. Se potriveste gustul de sare si piper. Albusurile...

Citeste mai departe

Spaghete cu somon

200 g spaghete, 100 g somon afumat, 40 g migdale, 20 g seminte de pin, 2 cepe mici, 2 catei usturoi, 80 ml ulei, 200 g mazare din conserva, sare, piper. Pastele se fierb în apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi se strecoara si se pastreaza putina apa...

Citeste mai departe

Frigarui de miel

O pulpa de miel, 2 lingurite condimente, 1 vârf de cutit scortisoara macinata, o lamâie, 2 ardei grasi rosii, 2 cepe rosii, 5 linguri ulei de masline. Se taie carnea în bucati potrivite (de apoximativ 3 cm), apoi se taie ardeiul si ceapa bucati. Condimentele se amesteca si se pun peste...

Citeste mai departe
Page 1 of 126 1 2 126

ARTICOLE POPULARE