miercuri, 25 iunie 2025
miercuri, 25 iunie 2025

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Pui haiducesc

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100 g smântâna, sare, piper, patrunjel verde tocat. Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza într-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul. În timpul frigerii se stropesc cu sosul format....

Citeste mai departe

Stiuca în sos de smântâna

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci, 50 g unt, 70 ml vin alb, sare, piper, o legatura patrunjel verde. Pentru sos: o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smântâna, zeama de lamâie. Se curata stiuca si se pune într-o cratita cu ceapa si morcovul taiate...

Citeste mai departe

Creveti la tigaie

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400 g rosii pasate, oregano, 200 g brânza feta, ulei de masline, patrunjel verde. Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se adauga ceapa taiata fideluta si se caleste 2 minute. Se adauga usturoiul zdrobit, ardeiul kapia feliat si se...

Citeste mai departe

Supa de mazare cu creveti

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb, 200 g creveti, 1 cub concentrat de legume, 125 g smântâna, 2 linguri ulei de masline, 6 frunze menta, sare, piper. Din cubul de legume se pregateste 600 ml de supa. Se curata ceapa, se toaca, apoi se înabusa...

Citeste mai departe

Supa de cuscus cu legume

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei kapia, o telina mica, 100 g mazare, 2 foi dafin, 2 litri apa, 50 g cuscus, patrunjel verde, sare, piper. Se curata legumele de coaja, se spala bine si se maruntesc dupa preferinta, apoi se pun într-o oala, la...

Citeste mai departe

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200 g brânza de vaca, 2 legaturi marar, 200 g brânza gouda, piper alb, sare, o lingura ulei de masline. Se taie dovleceii pe jumatate si se scobesc de se-minte. Se amesteca rosiile taiate cuburi cu brânza de vaci, mararul...

Citeste mai departe

Piure de telina

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara rasa. Se spala, se curata si se taie telina în cubulete egale pentru a se fierbe uniform. Se fierbe în apa cu putina sare, pâna când se înmoaie. Se scoate din apa, se scurge bine, se pune într-un bol,...

Citeste mai departe

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500 g brânza mozzarella, 250 g prosciutto, 50 g parmezan, oregano, piper, 10 g unt. Se întinde aluatul de pizza, se unge cu sos de rosii pe toata suprafata, se presara oregano si piper, apoi mozzarella rasa, se pune sunca...

Citeste mai departe

Oua umplute

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza, o lingurita mustar, sare, piper, patrunjel verde. Se fierb ouale tari si se taie în jumatate. Se scot galbenusurile, care se amesteca bine cu pieptul de pui tocat, maioneza si mustarul. Se potriveste gustul de sare si piper. Albusurile...

Citeste mai departe

Spaghete cu somon

200 g spaghete, 100 g somon afumat, 40 g migdale, 20 g seminte de pin, 2 cepe mici, 2 catei usturoi, 80 ml ulei, 200 g mazare din conserva, sare, piper. Pastele se fierb în apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi se strecoara si se pastreaza putina apa...

Citeste mai departe

Frigarui de miel

O pulpa de miel, 2 lingurite condimente, 1 vârf de cutit scortisoara macinata, o lamâie, 2 ardei grasi rosii, 2 cepe rosii, 5 linguri ulei de masline. Se taie carnea în bucati potrivite (de apoximativ 3 cm), apoi se taie ardeiul si ceapa bucati. Condimentele se amesteca si se pun peste...

Citeste mai departe

Cartofi dulci umpluti

2 cartofi dulci, 350 g cârnati, ulei, o ceapa, 4 catei usturoi, 500 g ardei kapia, sare, piper, cimbru, 50 ml sos rosii, 400 g rosii, 40 g masline, patrunjel verde. Se spala cartofii, se pun într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se înteapa cu o furculita si se dau...

Citeste mai departe

Cuscus cu legume

125 g cuscus, 3 linguri ulei, o ceapa rosie, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 1 dovlecel, 200 ml sos de rosii, piper, patrunjel verde, sare. Intr-un vas se pun 250 ml apa, sare si se pun pe foc. Când începe sa fiarba apa, se adauga cuscusul si se lasa pâna se...

Citeste mai departe

Paste cu sos tartar

400 g farfalle, 2 linguri ulei, 2 fire praz, 2 catei usturoi, 500 g sos tartar, 1 ou, 3 linguri sos de soia, piper, 300 ml suc rosii, 400 g rosii din conserva, 4 linguri pasta de ardei rosii, 2 linguri bulion, tarhon verde, seminte de pin, sare. Pastele se fierb...

Citeste mai departe

Paste cu sos tartar

400 g farfalle, 2 linguri ulei, 2 fire praz, 2 catei usturoi, 500 g sos tartar, 1 ou, 3 linguri sos de soia, piper, 300 ml suc de rosii, 400 g rosii din conserva, 4 linguri pasta de ardei rosii, 2 linguri bulion, tarhon verde, seminte de pin, sare. Pastele se...

Citeste mai departe

Salau cu smântâna

1 kg salau, 300 g smântâna, 150 g cascaval, o lingura faina, sare, 30 g unt. Salaului curatat, spalat si fiert în apa cu sare i se scot oasele. Se pune într-o tava unsa cu unt si se presara cascaval ras deasupra, apoi se toarna smântâna amestecata cu o lingura cu...

Citeste mai departe

Cartofi dulci umpluti

2 cartofi dulci, o rosie, 2 fire ceapa verde, 1 piept de pui, jumatate de ardei rosu, cascaval sau brânza rasa, sare, piper. Cartofii se taie pe jumatate si se pun într-o tava la cuptorul preîncalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. Când sunt gata, se lasa putin cartofii...

Citeste mai departe

Bezele de ciocolata

2 albusuri, 3/4 pahar zahar, 100 g ciocolata rasa, 150 g alune macinate. Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga vanilie, ciocolata rasa, alunele macinate si se amesteca usor. Se tapeteaza o tava cu hârtie de copt. Din compozitie se pun cu lingurita gramajoare si se da tava la cuptor,...

Citeste mai departe
Page 1 of 125 1 2 125

ARTICOLE POPULARE